Συνθέσεις – Σχεδιάζοντας γύρω από την τηλεόραση

Συνθέσεις – Σχεδιάζοντας γύρω από την τηλεόραση

Ένα ερώτημα που μας βασανίζει κατά καιρούς στη διακόσμηση ή την ανακαίνιση του σπιτιού μας είναι το πώς θα καταφέρουμε να ενσωματώσουμε στο χώρο μας τις ηλεκτρικές συσκευές. Σχεδόν όλα τα δωμάτια του σπιτιού περιλαμβάνουν από μία η οποία μάλιστα κυριαρχεί στο χώρο και μας αναγκάζει να κινούμαστε, να λειτουργούμε και φυσικά να τακτοποιούμε τα πάντα γύρω από αυτή. Επίσης, πρόκειται για το τελευταίο πράγμα που θα αλλάξει στο χώρο, αφού θα τον εγκαταλείψει μόνο εάν χάσει τη λειτουργικότητά του. Προκύπτουν, λοιπόν, διάφοροι περιορισμοί – μεγέθους, σχήματος, βάρους – που δυσκολεύουν τον σχεδιασμό του σπιτιού μας.

Ας ξεκινήσουμε όμως από κάτι ανάλαφρο που θα επιτρέψει στην αισθητική μας να εκφραστεί με μεγαλύτερη ελευθερία. Θα σταθούμε στις συνθέσεις που διακοσμούν το σαλόνι μας και πλαισιώνουν συνήθως την τηλεόραση και καταλαμβάνουν έναν ολόκληρο τοίχο του δωματίου. Υπάρχει όμως μία μόνο σωστή επιλογή; Ευτυχώς για όλους μας, όχι. Όπως και σε κάθε διαρρύθμιση χώρου, υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που μπορούμε να λάβουμε υπ’ όψιν μας, και τα οποία θα μας οδηγήσουν τελικά στην καταλληλότερη επιλογή για τη στοιχειοθέτηση του προσωπικού μας χώρου.

Στη περίπτωση των συνθέσεων σαλονιού, είναι σημαντικό να εξετάσουμε κατά πόσο θέλουμε να λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι και τι σκοπεύουμε να αποθηκεύσουμε εκεί. Η εικόνα που θα σχηματίζουμε σχετίζεται πάντοτε με τις προσωπικές μας τάσεις και το στιλ διακόσμησης που ήδη έχουμε επιλέξει για το υπόλοιπο δωμάτιο. Η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στην προτίμηση που έχουμε σχετικά με την αίσθηση που θα μας δίνει ο χώρος: ζωηρή και φορτωμένη ατμόσφαιρα ή γαλήνη και ισορροπία; 

Όσο ο σχεδιασμός μας ακολουθεί καθαρές ευθείες γραμμές, τόσο περισσότερο στο χώρο κυριαρχεί η αίσθηση της αρμονίας. Λείες και καθρεφτίζουσες επιφάνειες επιτρέπουν την ανάδειξη μιας λιτής εικόνας στο σαλόνι μας, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλούς τρόπους, τοποθετώντας διακοσμητικά, βιβλία, κονσόλες παιχνιδιού και ήχου.

Εδώ έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα μας η σύνθεση Unica. Οι διαστάσεις της σύνθεσης εκτείνονται σε μήκος 320cm και 190cm ύψος, ενώ το βάθος της μετράει 40 cm. Η σύνθεση είναι ιδανική για να σταθεί απέναντι από σαλόνι αντίστοιχου ή και μεγαλύτερου μήκους και να πλαισιώσει με άρτιο τρόπο την επίπεδη τηλεόρασή μας, χωρίς όμως να περιοριστεί σε αυτό, καθώς το κέντρο εστίασης μπορεί επίσης να φιλοξενήσει έναν ζωγραφικό πίνακα, μία ή περισσότερες φωτογραφίες ή άλλου είδους κάδρο.

Η έκταση της σύνθεσης αναδεικνύει μια διαφορετική προοπτική στο δωμάτιο, αφού χαρίζει συμμετρία σε μήκος και σε ύψος. Επίσης, το ιδανικό βάθος προσφέρει λειτουργικούς χώρους αποθήκευσης χωρίς όμως να στέκεται επιβλητικά στο δωμάτιο. Η ευχέρεια που προσφέρει δεν περιορίζεται εκεί, καθώς η σύνθεση μπορεί να βαφτεί σε όλες τις αποχρώσεις του ξύλου, αφήνοντας περιθώρια για διάφορους συνδυασμούς. Τέλος, τα πορτάκια μπορούν να διατεθούν και σε λάκα αντί για χρωματιστό γυαλί δίνοντας μας έτσι τη δυνατότητα να παίξουμε με τις αντιθέσεις, και σε δεύτερο επίπεδο, στο χρώμα αλλά και στο υλικό του τοίχου.

Η σύνθεση Unica αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όποιον επιθυμεί ένα μοντέρνο σχεδιασμό στο σαλόνι του που θα συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την υψηλή αισθητική ενώ ταυτόχρονα θα φέρει και την προσωπική του πινελιά.

Leave your thought

Newsletter