Το ιδανικό σαλόνι – Γωνιακός καναπές Naomi

Το ιδανικό σαλόνι – Γωνιακός καναπές Naomi

Το σαλόνι είναι αναμφισβήτητα το σημαντικότερο δωμάτιο του σπιτιού. Είναι ο χώρος που υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας, άρα είναι το κατ’ εξοχήν δωμάτιο που μας εκπροσωπεί. Είναι όμως και ο χώρος όπου περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του ελεύτερου χρόνου μας, με φίλους ή με την οικογένειά μας, και μόνοι μας σε στιγμές χαλάρωσης. Για όλους αυτούς τους λόγους, πρόκειται για το δωμάτιο στο οποίο οφείλει να φέρει την προσωπική μας σφραγίδα, αυτή που θα αντανακλά την ίδια την προσωπικότητά μας.

Πρώτα απ΄όλα, βέβαια πρέπει να είναι χώρος άνεσης και ζεστασιάς, μέσα στον οποίο οι παρευρισκόμενοι νιώθουν ασφάλεια, αλλά και αισθητική ικανοποίηση, ενώ χαίρονται πραγματικά να βρίσκονται εκεί. Για να τα επιτύχουμε όλα αυτα, πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα καλοσχεδιασμένο σαλόνι που προϋποθέτει κι αυτό με τη σειρά του την κατάλληλη επιλογή της επίπλωσης.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο καναπές, που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η διαρύθμιση όλου του σαλονιού, αφού η κατεύθυνσή του, το μέγεθος και το είδος του είναι αυτά που θα αποδώσουν το κέντρο εστίασης ολόκληρου του χώρου. Ταυτόχρονα πρέπει να εξυπηρετεί και τις ανάγκες μας, και μάλιστα με το παραπάνω  καθώς η άνεση που θα μας προσφέρει μετά από μια κουραστική μέρα είναι εξίσου σημαντική με την αισθητική που θα προσδώσει στο δωμάτιο.

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι μια δημοφιλέστατη επιλογή αφού μπορούν να καλύψουν τα παραπάνω κριτήρια λόγω της διάρθρωσης των καθισμάτων τους, που εξυπηρετουν περισσότερους χρήστες. Παράλληλα, η τοποθέτησή τους στο δωμάτιο δίνει απ’ ευθείας την αίσθηση μιας γεωμετρικής τάξης, είτε γύρω από το τραπεζάκι, είτε αγκαλιάζοντας τους τοίχους, είτε ακόμη διαχωρίζοντας το δωμάτιο σε δύο ανεξάρτητους χώρους. Θέτοντας ως προτεραιότητα την άνεσή μας και στοχεύοντας σε όλα τα παραπάνω, ας εστιάσουμε στις επιλογές που προσφέρει ο γωνιακός καναπές Naomi.

Ο γωνιακός καναπές Naomi εκτείνεται σε 230cm μήκους και 90cm βάθος, ενώ το ανάκληντρο φτάνει τα 160cm, προσφέροντας άνεση στην καθημερινότητά μας, αλλά και τη δυνατότητα για έναν ήσυχο και αψεγάδιαστο ύπνο. Τα μαξιλάρια του καθίσματος και της πλάτης εγγυώνται στήριξη του κορμού σε οποιαδήποτε στάση, η οποία ενισχύεται από τα πλαϊνά μικρότερα μαξιλάρια. Το έπιπλο αποτελείται από δύο κομμάτια γεγονός που καθιστά δυνατή τη μετατροπή από δεξιά γωνία σε αριστερή ανάλογα με τη διαρύθμιση του δωματίου. Οι διαστάσεις είναι προσαρμόσιμες και μπορούν να αλλάξουν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου, ενώ το ύφασμα διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων ώστε να ανταποκρίνεται στην αισθητική του σαλονιού.

Η δημιουργικότητά μας όμως δεν περιορίζεται εκεί. Το λιτό σχέδιο του καναπέ Naomi επιτρέπει – και σχεδόν υπαγορεύει – την  εικαστική μας παρέμβαση που μπορεί να προσδώσει ζωντάνια στις λεπτές γραμμές του και ζεστασιά στο χώρο μας. Το πλάτος του καθίσματος εκτός από το λειτουργικό του χαρακτήρα, αποτελεί ταυτόχρονα και έναν προσωπικό καμβά πάνω στον οποίο μπορούμε να αποδώσουμε την προσωπική μας πινελιά. Ένα πολύχρωμο ριχτάρι ή μια ζεστή γούνινη κουβερτούλα για τις χειμωνιάτικες βραδιές μπορούν να ντύσουν μέρος του καναπέ. Πολύχρωμα μαξιλάρια μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στις γωνίες αλλά και κεντρικά, με καθαρά διακοσμητικό ή και χρηστικό ρόλο για επιπλέον άνεση. Οι ευθύτητα του σχεδιασμού που αναδεικνύεται επάνω  στον καναπέ Naomi τον καθιστά ένα ολοκληρωμένο έπιπλο και μια άρτια επιλογή που θα γεμίσει το χώρο με μοντέρνα αισθητική.

Μοιραστείτε το:

Leave your thought

Newsletter