Πώς να επιλέξω στρώμα ύπνου;

Πώς να επιλέξω στρώμα ύπνου;

Βοηθητικά tips

Το στρώμα ύπνου είναι υπεύθυνο για την σωματική μας ξεκούραση και την ανανέωση της ενέργειάς μας, αφού αποτελεί το θεμέλιο για έναν ήσυχο, γαλήνιο και, προπαντός, άνετο ύπνο. Ο ρόλος του στρώματος είναι να παρέχει την κατάλληλη αντίσταση στην σπονδυλική στήλη, στηρίζοντας την πλάτη και τις αρθρώσεις, ενώ προστατεύει τα σημεία πίεσης αγκαλιάζοντάς τα. Τις περισσότερες φορές όμως αμελούμε τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις και, λόγω του μεγάλου όγκου των διαθέσιμων πληροφοριών, το πλήθος των επιλογών και ενίοτε του κόστους, παρασυρόμαστε από διάφορες προτάσεις.

Αν όμως αυτές τελικά δεν μας ταιριάζουν, το νέο μας στρώμα μπορεί να αποτελέσει παράγοντα δημιουργίας έντασης στους μυς, ανήσυχου ύπνου αλλά και άλλων σοβαρών προβλημάτων. Για να κάνουμε τη διαδικασία απλούστερη, συγκεντρώσαμε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καταλληλότερο δυνατό στρώμα ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις αλλά και τις ανάγκες του σώματός σας.

Κάντε μια λίστα με τις προτιμήσεις σας

Τα στρώματα ύπνου είναι απαραίτητο να ταιριάζει πρώτα απ’ όλα στο γούστο σας. Μια πρόχειρη αριθμημένη λίστα θα σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε τα βασικά χαρακτηριστικά που θα αναζητήσετε στο καινούριο προϊόν. Φυσικά, πρωτεύοντα ρόλο παίζει η σκληρότητα του στρώματος.

Συγκρίνετε τα υπέρ και τα κατά των διαφόρων τύπων

Σε αυτό το σημείο οι περισσότεροι βρίσκουμε ένα αδιέξοδο καθώς με την πρώτη ματιά φαίνεται πως ένας συγκεκριμένος τύπος στρώματος δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες στο 100%. Για παράδειγμα, τα κλασικά στρώματα με ελατήρια αποτελούν μια οικεία και ασφαλή επιλογή, της οποίας ο κόστος είναι αρκετά χαμηλό, ενώ καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες του μέσου χρήστη.

Linea Strom Bioflex

Η δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή τα τελευταία χρόνια είναι τα στρώματα με αφρό μνήμης, τα οποία μάλιστα έχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες από ικανοποιημένους χρήστες σε βάθος χρόνου. Ο τύπος των memory foam στρωμάτων ενδείκνυται για την ανακούφιση από τους πόνους της πλάτης και της μέσης, της απομόνωσης της κίνησης του σώματος, ενώ έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Linea Strom Forma

Μπορείτε να δείτε τη συλλογή μας σε όλα τα στρώματα Linea εδώ.

Στάση του σώματος VS σκληρότητα στρώματος

Στο πλάι: Εάν προτιμάτε να κοιμάστε γυρισμένοι στη μία πλευρά σας τότε το στρώμα θα πρέπει να ακολουθεί με ευκολία την καμπυλωτή γραμμή του στραμμένου σώματος ώστε να διατηρείται στην ευθεία η σπονδυλική στήλη. To στρώμα θα πρέπει να επιτρέπει στους γοφούς και στους ώμους να βυθίζονται ενώ παράλληλα να στηρίζει τη μέση και την οσφυϊκή χώρα. Ένα στρώμα μέτριας προς μαλακής σκληρότητας, που να δίνει μια «αφράτη» αίσθηση, είναι ιδανικό σε αυτή την περίπτωση.

Ανάσκελα: Σε αυτή τη στάση η πλάτη είναι που απαιτεί την προσοχή μας για να διατηρείται η φυσική ευθυγράμμιση του σώματος. Είναι απαραίτητο να μην υπάρχει κενό ανάμεσα στο στρώμα και τη μέση ώστε να μην δημιουργείται μυϊκή ένταση. Η ιδανική επιλογή βρίσκεται στην κατηγορία του μέτριου προς σκληρό στρώματος.

Μπρούμυτα: Όταν κοιμόμαστε με το στομάχι προς τα κάτω το σώμα τείνει να καμπυλώνει έντονα στην περιοχή της μέσης. Οπότε χρειαζόμαστε ένα στρώμα με αρκετή αντίσταση στο εύρος του σκληρού.

Σε κάθε περίπτωση οι προτάσεις των ειδικών τείνουν προς την επιλογή σκληρού στρώματος για δύο λόγους. Πρώτον, με τον καιρό και την καθημερινή χρήση το στρώμα μαλακώνει αργά αλλά σταδιακά και δεύτερον, μπορούμε άνετα να ρυθμίσουμε την επαφή σε πρώτο επίπεδο με ένα αντίστοιχο ανώστρωμα.   

Μοιραστείτε το:

Leave your thought

Newsletter